Balears sol·licita 50.000€ per pal·liar efectes terratèmol a l’Equador

Avui s’ha reunit amb caràcter extraordinari i urgent el Grup de Treball d’Acció Humanitària del Consell de Cooperació de les Illes Balears per coordinar les accions d’ajuda humanitària a l’Equador en motiu del terratrèmol de 7’8 graus a l’escala Richter registrat el passat dia 16 d’abril. A la reunió, la conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha informat que sol·licitarà a l’Agència Espanyola de Cooperació que els 300.000 euros del fons de contingència per a emergències, en el qual el Govern de les Illes Balears hi participa amb una aportació de 50.000 euros, es destinin a pal·liar els efectes del terratrèmol. A més, ha animat a les entitats humanitàries que treballen a Equador que presentin projectes a la pròxima convocatòria d’ajudes per emergències, que disposarà d’una partida de 250.000 euros oberta durant tot l’any.

Per altra banda, el cònsol general de l’Equador a Mallorca, Freddy Arellano, que ha assistit a la reunió com a convidat, ha informat de la necessitat de regular les donacions humanitàries per evitar col.lapses i problemes logístics a l’hora d’enviar material i per això demana que per qualsevol donació es contaci previament amb el consolat. Arellano ha llistat com a més urgent material com letrines portàtils, kits d’higiene, sacs de dormir, làmperes leds, estris de cuina, repelent de moscards i carpes grans, on ha dit, hi viuran durant mesos devers 20.000 famílies damnificades.

A la reunió del Grup de Treball d’Acció Humanitària del Consell de Cooperació han assistit representants de Creu Roja, Metges del Món, Ayuda en Acción, Mans Unides, Unicef, els fons insulars de cooperació i representants de les direccions generals de Cooperació, d’Emergències i Acció Exterior del Govern de les Illes Balears.

Per altra banda, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, s’ha posat en contacte amb les associacions d’equatorians residents a les Illes Balears per expressar-los la voluntat del Govern de col.laborar amb les autoritats del seu país i amb les entitats humanitàries que treballen per pal.liar els efectes de la catàstrofe.

El consolat ha facilitat un telèfon gratuït d’emergència per cridar des d’Espanya, que és el 900 935 930 i l’únic compte bancari autoritzat per la seva ambaixada. El número de compte és ES16 0049 5132 4225 1627 0535.