El conseller Miquel Mir obre el debat sobre el model de costa que volem a Balears

Mir i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, han visitat el Parc Natural de Mondragó per conèixer els efectes de la tempesta Glòria


El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, obre el debat sobre el model de costa que ha de seguir Balears després dels estralls de la tempesta Glòria. Mir ha asseguat que “els efectes no poden quedar en una anècdota, sinó que ens ha de dur a un debat transversal i conjunt sobre l’ordenació de la nostra franja costanera”.

Aquest debat, ha apuntat el conseller, és “complex a nivell tècnic i competencial” i necessita la implicació de totes les parts, però ha deixat clar que “la solució no passa per la reconstrucció constant”. Mir, juntament amb el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, han visitat les platges del Parc Natural de Mondragó per conèixer els efectes de la tempesta a la costa .

Després de comprovar l’estat, el conseller ha ratificat que els efectes a les platges naturals han estat lleugers i “han mostrat una gran resiliència”, mentre que “els desperfectes s’han donat a zones construïdes i artificialitzades”. Miquel Mir ha recordat que la situació que s’ha viscut és una conseqüència més de l’emergència climàtica en la que vivim i que, tot i que fins ara no s’havien afrontat fets com aquests, seran cada vegada més recurrents, per la qual cosa “hem d’obrir els ulls com a societat i afrontar-ho”.