El Consell suma altres 23,1 milions d’euros a les inversions als municipis

Jaume Alzamora: "Amb aquestes ajudes contribuïm a fer front al malbaratament energètic i d’aigua"


El Consell de Mallorca ha concedit aquesta setmana, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ajudes als ajuntaments de Mallorca per un total de 23.150.000 €. El conseller Jaume Alzamora ha explicat que amb aquestes ajudes "contribuïm a l’illa que volem: una Mallorca amable per a la ciutadania, amb les instal·lacions millorades o reformades, una Mallorca que es reactivarà amb projectes municipals i una Mallorca sostenible i fent front al malbaratament energètic i d’aigua".

Segons ha assenyalat el conseller de MÉS, són ajudes pensades amb la voluntat que els ajuntaments fossin part important per posar en marxa l’activitat econòmica en els municipis una vegada passat el confinament. El repartiment de les ajudes es fa amb criteris de població, amb la qual cosa els municipis que tenen menys habitants reben més quantia econòmica, mentre que els de més habitants en reben menys.

D’acord amb Alzamora, s’han agilitzat processos i facilitat que els ajuntaments facin projectes. "Per primera vegada les convocatòries d’ajuts són biennals, cosa que permet als ajuntaments fer projectes de més envergadura, i s’han avançat les bestretes, cosa que permet als ajuntaments de disposar dels doblers des del principi del procés", ha conclòs.