El Consell reitera el seu compromís amb la programació cultural arreu de Mallorca

Bel Busquets s’ha reunit amb els ajuntaments amb l’objectiu d’explicar les eines de què disposa el Consell per facilitar la programació cultural

La vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, s’ha reunit avui amb representants dels ajuntaments de l’illa per a reiterar el compromís de la institució amb la programació cultural als municipis. A la trobada també hi han assistit la directora insular de Cultura, Maria Pastor, i la presidenta del Consell i la delegada de cultura del Govern.

La vicepresidenta Busquets han llençat un missatge de tranquil·litat i confiança sobre els esdeveniments culturals, ja que “la cultura és segura i és necessària per una societat cohesionada i lliure i, a més, s’ha de potenciar perquè és una activitat econòmica de la qual depenen moltes famílies”. "L’activitat cultural és una part essencial de la nostra forma de fer política i de veure els pobles, però també és una part essencial del país", ha afegit la consellera de MÉS.

El departament de Busquets ha impulsat aquesta reunió perquè en aquests moments és important apostar per mantenir viu el sector de la cultura i dinamitzar culturalment els municipis de Mallorca i és necessari que totes les institucions, tant a nivell insular, com local i autonòmic, treballem plegats en la promoció d’activitats culturals arreu de l’illa.

Durant les trobades amb els consistoris, una el dematí i una el capvespre, la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política, Lingüística, Bel Busquets, ha recordat que el Consell ha modificat la convocatòria del CACIM (Catàleg d’Activitats Culturals) i n’ha ampliat el catàleg per tal de facilitar als consistoris la reprogramació de les activitats previstes durant l’estat d’alarma i també la contractació de noves durant el que queda d’any.

Així, Busquets ha recordat que “són més de 500 espectacles i activitats de qualitat de companyies mallorquines” i ha reiterat el seu compromís per facilitar que la cultura arribi a cada racó de Mallorca.Per això, es manté el pressupost destinat als ajuntaments per a la programació d’activitats culturals, 800.000 euros, i s’ha ampliat el termini per la realització d’activitats, inicialment previst fins al 30 de juny, fins al 30 de novembre.