El Consell Polític de MÉS per Mallorca serà assembleari

250 persones han participat a la primera jornada de la III Assemblea General de la formació ecosobiranista


A la primera jornada de la III Assemblea General, celebrada al teatre de Lloseta aquest divendres a la tarda, hi han participat 250 persones. Durant aquesta jornada, s’ha aprovat la ponència d’Organització. Durant el debat, la militància de MÉS per Mallorca ha decidit que el Consell Polític del partit serà assembleari. Això permetrà un funcionament més participatiu i democràtic, a banda d’una major implicació de la militància en les decisions cabdals de la formació ecosobiranista.

Amb aquest document, s’estableix que l’Executiva estarà formada per 6 representants escollits en equip, 8 que s’escolliran de manera individual i quatre més que representaran les diverses institucions: Govern, Parlament, Consell i Ajuntament de Palma. També s’ha decidit que la composició haurà de ser paritària, entenent com tal 50% de representació dones i 50% de representació homes.

Durant aquesta jornada també s’ha debatut i aprovat el reglament de la mateixa Assemblea, a més de presentar-se l’informe de gestió i l’estat de comptes de la formació.

Abans de començar l’assemblea, el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha explicat que "el més important que està en joc no són tant les qüestions internes sinó estar a l’alçada com a partit polític i revalidar la majoria d’esquerres per a 2019". Moltes de les mesures que s’han pres durant aquesta legislatura dels Acords pel Canvi – des de l’impost turístic a l’inici del canvi de model turístic, passant per la renda social o el retorn de les targetes sanitàries a persones migrades – no s’haurien pogut dur endavant sense MÉS per Mallorca.