El Consell LGTBI de les illes aprova els diferents grups de feina interns

La segona reunió del Consell, celebrada ahir, va comptar amb l’assistència de diversos càrrecs de MÉS. Les comissions de feina inclouran una de drets laborals.

El Consell LGTBI va presentar ahir horabaixa dues propostes importants per a la posada en marxa d’aquest espai de participació. La primera, el pla de treball del mateix consell. Aquest document, aprovat pel plenari, serà el full de ruta que garantirà les línies de feina en matèria d’igualtat LGTBI.

A la reunió d’ahir també es varen aprovar les comissions de feina. MÉS va proposar la creació dels grups d’educació i joventut, sanitat, drets laborals, i família. Finalment, al consell es varen aprovar tres d’aquestes quatre comissions, deixant fora la de família. En paraules de Marcos Augusto, representant de MÉS al Consell LGTBI, "els grups de feina recullen els aspectes més importants de cara a les necessitats dels col•lectiu". Ara, les diferents entitats que formen part del Consell tenen un termini obert per apuntar-se als grups de feina que siguin del seu interès.

MÉS ja va comunicar al consell que la persona que integrarà la comissió de drets laborals serà l’exdiputada i professora universitària Margalida Capellà. Es tracta d’una persona que va donar forma a la llei contra la lgtbifòbia, i que va defensar des del seu escó al parlament la diversitat sexual. "Estem molt contents de tenir a una persona tan preparada en aquest tema com na Margalida Capellà. És un luxe tenir a una comissió de drets laborals a una professora universitària referent en qüestió de drets LGTBI", ha explicat Marcos Augusto, que serà l’encarregat dels altres tres grups de feina del Consell LGTBI.

A la reunió també es va designar com a vicepresident a Jan Gómez, de Ben Amics, i s’aprova la inclusió com a vocals de Virginia Vallejo, Sonia Vives i Fernando Vicens. Hi eren presents, a aquesta segona reunió del Consell LGBTBI, els militants de MÉS per Mallorca Catalina Sòcies (Consell de Mallorca), Alexandre Charles (Conselleria de Serveis Socials), Maria Ramos (Salut), Rosa Cursach (IBDona), i Marcos Augusto, representant de MÉS per Mallorca.