El Consell injecta 23 milions d’euros entre els ajuntaments de Mallorca per impulsar l’estalvi energètic

Les subvencions permetran fer obres i millores d’infraestructures i serveis municipals, així com dur a terme actuacions a favor de l’estalvi energètic i la reducció de gasos contaminants i altres accions sostenibles

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han signat els convenis d’adjudicació de 23.150.000 euros en subvencions als ajuntaments de l’illa perquè puguin desenvolupar inversions en el marc dels Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) i per a millores en serveis i infraestructures de competència municipal.

El repartiment de les ajudes es fa amb criteris de població, amb la qual cosa els municipis que tenen menys habitants reben més quantia econòmica, mentre que els de més habitants en reben menys.

Precisament, el conseller Jaume Alzamora ha posat de manifest la importància d’aquestes subvencions als consistoris més petits, per als quals “aquesta ajuda econòmica és l’únic capítol d’inversió que tenen”. A més, ha destacat que en aquesta ocasió “s’ha avançat el 100% de la subvenció, cosa que permet als ajuntaments disposar dels doblers des del principi del procés”.