El Consell incrementa un 40 per cent les ajudes a municipis

El departament de Desenvolupament Local ha incrementat les ajudes pels municipis de l’illa fins a arribar als 17 milions d’euros.

El Consell de Mallorca ha incrementat aquest any fins a un 40 per cent les ajudes pels pobles. Amb aquest increment, es consolida clarament la política de la institució insular marcada pel municipalisme i per un impuls a les administracions de proximitat, com són els ajuntaments.

El departament de desenvolupament local, dirigit pel conseller de MÉS Joan Font, destinarà 17 milions d’euros per cobrir les necessitats dels pobles, amb especial esment als municipis amb menys recursos. "Hem recorregut l’illa per veure les obres que el consell impulsa a la part forana, i estem molt contents. Es tracta de millores importants i infraestructures útils. Volem enfortir aquesta relació amb els pobles, ja que sense l’aportació del Consell de Mallorca no serien una realitat", ha explicat el conseller de MÉS.

Una de les novetats d’enguany, a més de l’increment dels doblers destinant, és que el Consell avançarà el 50% de l’import de les obres abans. Una de les queixes que plantejaven més sovint els pobles petits era la impossibilitat d’accedir a aquestes ajudes, ja que no podien fer front als doblers inicials.