El Consell impulsa mesures específiques per fomentar la cultura en l’era post-Covid

S’aprova una modificació que permetrà, en aquest cas, mantenir les activitats del Gremi de Llibreters

El ple del Consell de Mallorca d’aquest dijous ha aprovat una proposta presentada per la Vicepresidenta i consellera de Cultura, política lingüística i patrimoni, Bel Busquets, per adaptar i mantenir el suport a la cultura tot i la situació de pandèmia i crisi sanitària i econòmica generada per la Covid. El ple s’ha celebrat en condicions de semipresencialitat degut a la segona onada de coronavirus que actualment s’està patint.

En concret, es tracta de mantenir i modificar per adaptar a les circumstàncies una subvenció al Gremi de Llibreters per activitats com la Fira del Llibre en català. “Modificam unes subvencions ja aprovades amb els pressupostos per adaptar-les a les circumstàncies Covid”, ha explicat Busquets, que ha assegurat que l’ajustament s’avé amb el compromís del Departament, de l’equip de govern del Consell i de la formació ecosobiranista per donar suport al món cultural, una de les indústries més afectades per les restriccions de la pandèmia. A més, el ple del Consell també ha aprovat altres iniciatives com una de relacionada amb projectes d’autoocupació de les dones a través d’ajuts i microcrèdits o una altra per fomentar l’esport base i el teixit esportiu, entre d’altres.

Rebuig a la cessió dels romanents

El ple d’aquest dijous ha coincidit amb la votació al Congrés del Reial-decret sobre l’acord del govern espanyol amb la FEMP per la cessió a l’executiu central dels romanents dels municipis. En declaracions als mitjans, el portaveu de MÉS al Consell de Mallorca, Guillem Balboa, s’ha oposat ha reiterat la “satisfacció” amb el rebuig del Congrés a aquesta mesura. “Si es tracta de que els municipis puguin disposar de recursos per fer front a aquesta situació, la solució és derogar la llei Montoro, que és una cosa que aquest govern ja hauria d’haver fet i que se suposava que el Partit Socialista també hi estava d’acord”, ha dit. El Consell de Mallorca té previst celebrar un ple monogràfic sobre aquesta qüestió el proper dilluns 14 de setembre.