El Consell fomenta els serveis locals de Joventut a 32 municipis

Jaume Alzamora: “Per fer front a la crisi de la covid és necessari reforçar els serveis públics d’orientació educativa i laboral”

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’han trobat amb representants de 31 ajuntaments i de l’Entitat Local Municipal de Palmanyola per signar convenis de col•laboració en matèria de joventut, a partir dels quals la institució insular els repartirà 220.562,09 euros.

Alzamora ha assenyalat que "beneficiam els serveis de Joventut consolidats de municipis amb una llarga trajectòria en dinamització juvenil, com Algaida, Costitx o Sencelles. Alhora, hem facilitat que municipis que no en tenien els posin en marxa, com és el cas d’Alaró o Montuïri". “Ara més que mai, en aquesta segona crisi que està passant la generació més jove, és necessari reforçar els serveis públics d’orientació educativa i laboral i la millor forma de fer-ho és a través dels serveis de cada municipi”, ha afegit el conseller.

En el marc de les seves competències, el Consell atorga cada any ajudes a ajuntaments i entitats de lleure per impulsar les polítiques de joventut municipals i per afavorir aquestes entitats. Per això, avui 32 representants de municipis de menys de 20.000 habitants s’han citat a Palau Reial.

Els doblers s’atorguen segons el nombre de població juvenil: aquells municipis amb l’índex de població juvenil més alt poden obtenir fins a 9.000 euros, mentre que un altre grup de municipis optaran a 7.200 euros i, els que menys població juvenil tenen, a 6.150.