El Consell duplica l’atenció psicològica a víctimes de violències masclistes i crea serveis específics per a joves i víctimes d’agressió sexual

La Direcció Insular d’Igualtat destinarà 1,2 milions d’euros a ampliar aquest servei que atén dones víctimes de tot Mallorca

La Direcció Insular d’Igualtat, gestionada per Rosa Cursach, ampliarà els recursos destinats al servei d’atenció psicològica a dones víctimes de violències masclistes. En concret es destinaran 1,2 milions d’euros en els tres anys vinents, el que suposa duplicar el pressupost que fins ara s’hi destinava.

L’increment permetrà, d’una banda, duplicar les hores d’atenció psicològica disponibles, i d’altra, crear serveis específics per millorar no només la quantitat sinó també la qualitat d’aquest servei, que ha registrat un augment del 38% respecte a l’any passat.

Segons ha explicat Cursach, "millorar l’atenció psicològica a dones que pateixen o han patit violència masclista és prioritari. I això serà possible, augmentant el nombre de professionals i amb la creació serveis especialitzats". De fet, l’ampliació del servei es tradueix en la contractació de més personal i en doblar les hores d’atenció tant individual com grupal, adaptant-se a la demanda creixent de dones que requereixen aquesta intervenció terapèutica. A més de doblar les hores disponibles, es crearan dos nous serveis especialitzats; un destinat exclusivament a adolescents i joves víctimes de violències masclistes, i un altre especialitzat en agressions sexuals.