El Consell destina més doblers que mai a la promoció econòmica del teixit empresarial i productiu


El departament de Jaume Alzamora incrementa els ajuts per a fomentar l’economia local i el Producte de Mallorca

El Consell de Mallorca ha aprovat avui a instàncies del conseller de MÉS Jaume Alzamora una convocatòria de subvencions per impulsar el producte de Mallorca i l’economia local dotada amb 1.200.000 euros. Amb aquest impuls econòmic, el Consell pretén dinamitzar l’economia local i el sector productiu en un moment marcat per la COVID-19 i, alhora, mostra un compromís ferm amb el Producte de Mallorca i les iniciatives empresarials, ja que es tracta de la convocatòria de subvencions de la Direcció Insular de Promoció Econòmica amb més partida pressupostària de totes les que s’han tret fins ara.

La intenció és promocionar el Producte de Mallorca i l’economia local i fomentar el comerç de proximitat. Tot, amb una convocatòria d’ajut dotada amb més recursos, amb més termini, amb més cabuda i amb més facilitats per ajudar a la reactivació.

Les subvencions van destinades a activar la producció local i el teixit empresarial de Mallorca i també a totes aquelles accions d’economia social i sostenible que duguin a terme els sectors productius locals. Això vol dir que les subvencions serviran per a fires, mostres comercials o activitats culturals, gastronòmiques i artístiques que promocionin de qualque manera l’economia local i el producte de Mallorca; i també per a activitats d’emprenedoria i cooperació empresarial; projectes de dinamització, sensibilització, formació i promoció del petit i mitjà comerç i del producte de Mallorca; i projectes en matèria d’economia social i sostenible”. Tots aquests projectes poden ser d’iniciativa privada o pública.

Segons el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, “l’augment de la partida pressupostària ha fet que puguem incrementar els doblers que destinam a cada tipus d’iniciativa i als diferents destinataris, siguin entitats públiques o privades”. Així, els ajuntaments opten a un total de 833.000 euros, mentre que 167.000 són per a associacions i federacions empresarials i 199.000 per a entitats sense ànim de lucre, cooperatives i microempreses.

Alzamora ha explicat també que “alhora que s’ha augmentat el pressupost, també hem adaptat la convocatòria al moment actual: les novetats de la convocatòria estan destinades a facilitar la vida als nostres comerços, productors i productores”. Així, per exemple, “farem pagaments anticipats perquè es puguin dur a terme les actuacions: podrem avançar fins a un 90% de l’ajut als ajuntaments i, en el cas de la resta d’entitats, fins a un 75%”.