El Consell de Mallorca uneix forces amb els ajuntaments per combatre els excessos d’alcohol a les festes populars

La nova ordenança presentada a l’Assemblea de Batles, inclou entre les seves novetats un curs sobre dispensació responsable de begudes alcohòliques que serà impartit per l’IMAS

L’Assemblea de Batles, celebrada avui a la capella de la Llar d’Ancians, ha acollit la presentació de la proposta d’ordenança sobre promoció, venda i consum de begudes alcohòliques, que ha estat consensuada entre l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i els municipis de l’Illa.

Aquesta ordenança, tal com ha explicat la consellera de MÉS i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, «neix amb l’objectiu d’unificar criteris a l’hora d’aplicar la normativa sobre la promoció, venda i consum de begudes alcohòliques, responent a la necessitat que hem detectat, tant als municipis, com a la societat en general, d’actuar sobre el consum abusiu d’alcohol sobretot en les festes populars, que suposa un greu problema de salut pública».

En aquest sentit, la consellera ha recalcat que aquesta ordenança «s’ha de convertir en una eina que permeti abordar aquest problema d’una manera conjunta, amb mesures similars i equivalents a tots els pobles». Puigserver ha posat de manifest que «des de l’IMAS no hem volgut fer un instrument repressor, sinó que hem anat més enllà tractant d’ordenar les condicions per a la venda i consum de begudes alcohòliques amb la voluntat de prevenir els problemes que es deriven del seu abús».

D’aquesta manera el document inclou, entre les seves propostes més destacades inclou l’exigència de complir amb una sèrie de condicions a les persones que vulguin optar a posar barres de bar durant les festes populars. Es demana que a la barra hi hagi sempre un mínim de persones que tinguin el certificat d’haver participat en un curs de Dispensació Responsable de Begudes Alcohòliques. Aquesta certificació la donarà l’IMAS després de seguir una formació teòrica on line i una sessió pràctica presencial. La inscripció a la part teòrica estarà sempre oberta, i les sessions presencials es programaran segons les necessitats. De moment estan previstes tres sessions durant el mes d’abril, una a Inca, una a Manacor i una altra a Palma.