El Consell de Mallorca limita les noves superfícies comercials

El Consell de Mallorca ha presentat el nou PECMA, un instrument que limitarà els centres comercials a la vegada que protegirà el comerç de proximitat

El Consell de Mallorca ha presentat una proposta de pla director d’equipaments comercials amb més restriccions de les que hi havia en un primer moment, quan es va presentar el projecte el juny passat. En paraules del president del Consell, Miquel Ensenyat, aquest pla "aposta pel comerç de proximitat, limitant la superfície dels centres comercials i reduint l’edificabilitat a les parcel•les industrials. Apostem per la mobilitat sostenible: no volem centres comercials que suposin un augment de tràfic, i per això imposem criteris de sostenibilitat al pla"

D’aquesta manera, el projecte que ha presentat la institució insular contempla la limitació de la grandària màxima dels nous grans centres comercials. A Inca i Manacor, per exemple, la superfície màxima és de 13.000 metres. Això és una forta retallada a la superfície màxima permesa, a la vegada que demostra "la voluntat de fer de l’illa un espai més humà i proper. Evidentment el nostre model de proximitat no està representat pels grans centres comercials", ha explicat el president del Consell.

Un altre punt important són les zones de les badies de Palma i Alcúdia, on el màxim es fixarà en 4.000 metres quadrats. Aquesta zona inclou la Badia de Palma, el Port d’Alcúdia i també Palmanova i Santa Ponça. A la resta de poblacions el límit es manté en 700 metres quadrats, llevat d’un parell de municipis mitjans on el límit s’estableix en els 1.500 metres.