El Consell de Mallorca injectarà 30 milions d’euros a l’economia dels municipis de l’illa

El conseller Joan Font ha presentat avui els 244 projectes que la institució insular durà a terme als municipis de Mallorca a través dels plans d’inversió 2016-2017.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, han presentat avui els projectes d’inversió que el Consell de Mallorca durà a terme als municipis de l’illa a través del Pla Especial d’Ajudes, dotat amb 10 milions d’euros, i del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles, de 20 milions procedents del superàvit de 2015.

En total, la institució insular executarà 244 projectes, relacionats amb la millora d’equipaments i edificis municipals, eliminació de barreres arquitectòniques, rehabilitació de camins i carrers, estalvi i millora de la xarxa d’aigua municipal, i estalvi i eficiència energètica.

El conseller Joan Font ha manifestat que “els projectes que presentam avui demostren la clara voluntat d’aquest equip de govern pel municipalisme i per estar al costat dels ajuntaments, especialment dels més petits”. A més, el conseller de Desenvolupament Local ha dit que “aquest 30 milions d’euros suposaran una important injecció econòmica pel teixit empresarial dels municipis de Mallorca ja que els projectes seran executats per empreses locals”. Font ha continuat assegurant que “la xifra de 30 milions d’euros d’inversió als municipis marquen una fita històrica ja que mai abans el Consell havia destinat tants de doblers als ajuntaments de Mallorca”.

Joan Font ha recordat que aquests 30 milions d’euros d’inversió es sumen al 1,6 milions destinats a la compra de vehicles 100% elèctrics, i al 1,5 milions destinats a despesa corrent. El conseller ha finalitzat destacant l’esforç econòmic que ha fet el Consell de Mallorca, i l’esforç tècnic dels ajuntaments i del Direcció Insular de Cooperació Local per tal de poder presentar tota la documentació en temps i forma correctes.