El Consell de Mallorca fa una crida a la ciutadania a ser activa en la denúncia d’agressions homòfobes

Un grup de tres joves va agredir divendres a dos joves, que també varen rebre insults per la seva orientació sexual, a més de per parlar en català. Avui les dues víctimes s’han reunit amb el President, Miquel Ensenyat

El President del Consell de Mallorca ha condemnat avui l’agressió homòfoba què varen patir dos joves aquest divendres a Palma. En aquest sentit, Miquel Ensenyat ha rebutjat públicament qualsevol manifestació homòfoba i ha condemnat qualsevol actuació que vagi en contra de la llibertat de drets individuals.

Així, ha rebut al seu despatx als dos joves als quals ha traslladat el seu suport i ha agraït la seva valentia a l’hora de denunciar els fets. Segons Ensenyat "és un imperatiu de justícia acabar amb la intolerància. Les últimes agressions demostren la facilitat amb la qual es pot retrocedir en conquestes socials. Per això, els que ens sentim compromesos en el camí de la igualtat hem de seguir lluitant l’odi que representa tot l’ampli espectre de situacions vinculades a l’homofòbia. Només consolidarem els nostres drets assumint valenta i públicament la denúncia de tota situació de violenta i de rebuig"

Miquel Ensenyat ha recordat que la dignitat, igualtat de tracte i la i igualtat davant la llei és un dret fonamental i universal reconegut per la Declaració Universal dels Drets Humans. "El reconeixement de la igualtat és essencial per assegurar la qualitat de la nostra democràcia, perquè no pot haver-hi ciutadans de primera i de segona classe"