El Consell de Mallorca destinarà 250.000 euros a la recuperació de les ajudes al català

La convocatòria està destinada a impulsar la presència de la llengua catalana a les empreses i a les associacions. La darrera convocatòria de la institució insular és del 2011, quan el govern del PP les va llevar

El Consell de Mallorca ha presentat avui les subvencions pel foment de la llengua catalana. Aquestes ajudes estan pensades per empreses i associacions i compten amb un import de 250.000 euros. Seran objecte de la subvenció el material editat, els rètols d’empreses, webs o cartes de restaurants. En paraules de la Directora Insular de política lingüística, Aina Sastre "el nostre objectiu és normalitzar l’ús de la llengua a tots els àmbits. Les institucions públiques han de continuar contribuït al procés de normalització lingüística, amb la implicació de sectors socials i el compromís col•lectiu de tots".

Sastre també ha recordat que les ajudes del Consell de Mallorca foren llevades pel govern del PP presidit per Maria Salom, la mateixa persona que fa un mes va presentar un recurs com a delegada de govern en contra de les ajudes al català de diferents municipis de l’illa. Fou un atac en contra de la plena normalització de la llengua catalana i d’unes subvencions de llarg recorregut"

A part dels 250.000 euros de subvenció, el departament presidit per Sastre també ha hagut de fer front a les subvencions impagades i que corresponien als anys del Partit Popular. “Actualment, ja s’han pagat el 70 per cent dels doblers que va deixar el PP sense pagar. Hem fet molta feina per complir amb els compromisos incomplerts per na Maria Salom", ha explicat Sastre.