El Consell de Mallorca dedicarà 20 milions d’euros a inversions dels ajuntaments

El Consell de Mallorca ha celebrat avui un ple extraordinari que s’ha centrat
en la gestió econòmica de la institució insular, concretament en el tancament i liquidació del pressupost d’aquest any que ha generat un superàvit de 33 milions d’euros.

Tot seguit, també s’ha tractat la destinació per a aquest fons acordant que, uns 20 milions, aniran a un pla especial d’inversions sostenibles per ajuntaments i la resta, uns 13 milions, per amortitzar deute.

En el ple d’avui ha quedat patent que la institució insular compta amb una situació financera sanejada i compleix amb l’estabilitat pressupostària. La decisió d’avui del Consell de Mallorca marca un nou full de ruta en política econòmica de la institució ja que posa els dobles a favor de les persones i dels municipis de l’illa.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha destacat que "aportam 20 milions d’euros a l’economia de Mallorca i donam suport als ajuntaments per fer inversions necessàries”.

D’aquesta manera, el Consell es posiciona clarament en contra de les amb les polítiques econòmiques de l’austeritat de l’estat espanyol on, la mala gestió i una voluntat política de fer costat als que més tenen, i empitjoren la realitat econòmica de moltes persones. Aquesta situació és especialment dura a les illes, ja que som una de les comunitats pitjor finançades.

El ple del CIM ha donat continuïtat a les polítiques de MÉS, ja que consideram bàsic garantir un estat de benestar fort. Com a partit, volem que les diverses administracions donin compliment als serveis públics per respondre davant els drets socials dels seus habitants. Les polítiques d’austeritat o la introducció de criteris neoliberals no garanteixen aquests drets per a les persones. És més; suposen un perill, ja que les prioritats econòmiques estan al servei dels grans poder econòmics.

"Montoro ha deixat clar que no està interessat en les illes. Ajorna la reunió per tractar el Règim Especial de Balears, que suposarà una millora respecte a el nostre situació econòmica. En canvi, el Consell de Mallorca amb aquesta mesura vol fer extensiu als ajuntaments un pla per reactivar econòmicament l’illa", ha explicat el president Ensenyat.