El Consell de Mallorca compra una finca per ubicar-hi el centre de primera acollida per a adolescents Tramuntana

L’IMAS inverteix 1,1 milions d’euros en l’immoble, que entrarà en funcionament el segon trimestre del 2018

El Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha formalitzat l’adquisició d’un habitatge per tal d’ubicar-hi el centre de primera acollida i diagnòstic per a adolescents Tramuntana. L’immoble consta de 412 metres quadrats construïts i està ubicat en una finca de 1,56 hectàrees dotada de garatge, magatzem i equipaments esportius. L’IMAS ha invertit un total de 1.136.363,64 milions d’euros en la compra d’aquesta finca i està previst que el centre es traslladi a les noves instal·lacions durant el segon trimestre del 2018, després de dur-hi a terme algunes petites reformes.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, ha visitat avui la finca i ha destacat la importància d’aquesta adquisició, ja que «finalment hem aconseguit el nostre objectiu de disposar d’un centre propi de primera acollida per adolescents». Puigserver també ha volgut destacar el fet que «donades les característiques de la finca tenim espai suficient per a construir o ampliar les instal·lacions en cas que sigui necessari».

El centre de primera acollida Tramuntana és un recurs propi de l’IMAS, que consisteix en un centre d’acolliment residencial temporal i de diagnòstic per a menors adolescents, que es trobin en situació de desprotecció. El centre, en la seva nova ubicació, mantendrà les 15 places per a menors d’entre 13 i 17 anys.

Es tracta d’un recurs per a joves amb necessitat urgent de residència d’una part, i de l’altra de diagnòstic de la situació de desemparament per part del Servei Menors. És un centre residencial integral que ofereix cobertura i supervisió de totes les necessitats dels menors acollits, que roman obert les 24 hores del dia tots els dies del l’any. En aquest tipus de centre, l’ingrés dels menors es realitza de forma immediata a la derivació realitzada des del Servei de Menors, Fiscalia de Menors, Jutjat, Policia o Guàrdia Civil.

Els objectius d’un recurs d’aquestes característiques són els de proporcionar als menors que ho necessitin un context segur, protector, educatiu i terapèutic per tal de respondre a les necessitats de salud, emocionals, socials i educatives d’acord amb el seu desenvolupament. Així mateix, també es treballa per oferir a les famílies un model d’intervenció per tal d’afavorir la reunificació familiar i en cas que aquesta no sigui possible, es prepara els menors i els familiars o tutors per a les alternatives a aquesta mesura.