El Consell de Mallorca assumirà les competències de turisme l’1 d’abril

El Govern i el consell de Mallorca han fixat l’1 d’abril com a la data del traspàs efectiu de les competències de Promoció Turística a la institució insular. De manera paral·lela, també han acordat signar un conveni perquè el CIM comenci a fer feina en la matèria abans de rebre les competències de manera efectiva.

En aquest sentit, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha recordat que "el turisme és el principal sector econòmic de Mallorca i que per tant hem de fer feina de manera conjunta". En aquest sentit, però, Ensenyat ha posat de manifest que "cada illa és diferent i la promoció turística s’ha d’adequar a aquestes realitats". Amb aquest traspàs de competències, segons Ensenyat, "Feim una passa més per complir amb l’Estatut d’Autonomia i dotar als Consells de la capacitat i les competències que els pertoquen". D’aquí al final de la legislatura encara se assumiran més competències que "ens permetran convertir el Consell en el vertader Govern de Mallorca"

Amb el traspàs efectiu de les competències de Promoció turística culmina un procès de més d’un any. És per això que el president ha volgut remarcar la feina feta des de les dues institucions. El procediment pel traspàs de les competències a la institució insular es farà efectiu amb un cost de 3,4 milions d’euros. Aquesta xifra ja es va acordar a la Comissió Mixta de Transferències del passat mes de novembre. De fet, avui s’ha donat el vistiplau a l’acord sobre el cost efectiu de la competència i altres punts que ja s’havien negociat amb anterioritat en els darrers mesos.