El Consell de Mallorca evitarà els desallotjaments de famílies sense una llar alternativa

El Consell de Mallorca no deixarà ningú sense sostre. Diferents departaments de la institució insular varen signar, encapçalats per l’IMAS, un protocol amb les accions a seguir davant la possibilitat que s’hagi de desallotjar a una persona en situació de risc de la seva residència habitual.

El protocol el va signar la consellera de MÉS i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, amb la directora insular d’inclusió, Teresa Vallespir, i els responsables del departament de Territori i infraestructures i l’ADU.

Els criteris que marca el protocol són els següents: que siguin famílies amb ingressos que provenen únicament de les persones més majors, famílies en les quals tots els membres estan a l’atur o sense ajudes. També els nuclis monoparentals amb menors a càrrec seu i les famílies amb membres amb una discapacitat del 33% o més.

"Hem d’humanitzar les institucions. Crec que una passa així és important perquè donam cobertura als que tenen una situació precària, en un moment especialment delicat com és la pèrdua del seu habitatge", explicà la consellera de MÉS i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver.

El protocol signat estableix que quan es detecti una possible situació de risc social, el servei d’Expropiacions donarà part al IMAS, i serà aquest departament el que s’encarregui d’analitzar i elaborar un informe de la situació detectada.