El Consell de Mallorca aprova el pressupost MÉS social de la història de la institució

La institució ha aprovat avui un pressupost per l’any 2018 clarament social, amb una pujada de l’11 per cent respecte a l’any passat per benestar social. L’actual govern ha pujat aprop de 50 milions des de principi de legislatura

Avui ha tingut lloc el debat i aprovació del pressupost del Consell de Mallorca per l’any 2018. D’aquesta manera, queden garantides amb doblers les polítiques de la institució insular, que pel pròxim any tindran un "marcat caràcter social, sostenible i sobirà", en paraules de la portaveu de MÉS per Mallorca, Mercè Bujosa.

Bujosa també ha destacat que els drets de la ciutadania estan garantits amb el pressupost aprovat avui, ja que més del 53 per cent del pressupost anirà a serveis socials, sent aquesta l’àrea la de major dotació econòmica. "La institució garantirà els drets i la dignitat de la ciutadania amb aquesta aposta pels serveis socials. També hem dotat pressupostàriament l’estratègia local per a la igualtat i accions per l’envelliment actiu. Un dels projectes que també estan reflectits en els comptes és el de la targeta de gent gran". Bujosa ha detallat que, a part d’aquestes ajudes a les persones, estan previstes altres per cooperació internacional. Es tracta concretament 450.000 euros per dur endavant polítiques que "enforteixen els projectes de canvi social i l’impuls a l’autonomia dels pobles", en paraules de la portaveu.

Quant a l’apartat de la sostenibilitat, el consell té pressupostat la creació d’una Oficina de responsabilitat social, i també tindrà un ingrés extra: 10 milions que vindran de sentències judicials fermes. El pressupost també té una dotació per projectes de patrimoni com és el pla dels molins o el Museu Marítim, que ben prest serà una realitat per garantir el patrimoni naval.

Pel que fa al darrer àmbit, el de la sobirania, agrupa diferents projectes, entre els quals destaquen el nou impuls a la llengua catalana. "La posada en marxa de la Direcció Insular de política lingüística o la campanya de retolació en català, són una clara mostra de la feina que es fa en aquest àmbit", ha explicat la consellera, que també ha dit que aquests comptes aprovats "tenen un marcat accent municipalista, ja que es planteja una pujada de les ajudes pels pobles"