El Consell de Mallorca amplia la convocatòria per sol·licitar ajuts destinats a adaptar els negocis a les mesures sanitàries derivades per la COVID19


El departament de Jaume Alzamora destina 800.000 euros a persones autònomes i petites empreses

El Consell de Mallorca ha ampliat fins dia 30 d’octubre la convocatòria d’ajudes aprovades en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Mallorca, «Mallorca Reacciona». Aquestes ajudes es van convocar el passat mes de maig i inclouen dues línies per a persones autònomes i empreses de fins a cinc treballadors per un valor total de 800.000 euros. Són unes ajudes per cobrir les despeses en material sanitari i higiènic, equips de protecció individual i senyalització, i per adaptar els negocis als canvis provocats per la covid-19. Segons Jaume Alzamora, “Una vegada valorades les sol·licituds que ens han arribat durant aquests mesos», veim que hi ha recursos suficients perquè empresaris i empresàries de tot tipus d’activitat econòmica puguin optar als ajuts i els cobrim les despeses que han hagut de fer per adaptar-se a les mesures sanitàries i de protecció».

Amb l’ajuda, que pot arribar als 1.000 euros per sol·licitant, el Consell pretenia impulsar la reobertura del teixit productiu i econòmic i es varen prioritzar les empreses que havien tengut tancat per mor de l’estat d’alarma. Així, s’adreçava principalment al comerç minorista i a establiments de restauració. Ara, el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publica que aquestes subvencions s’amplien a tot tipus d’activitat econòmica.

Convocatòria amb dues línies d’ajut
La primera línia d’ajuts, dotada amb 500.000 euros, inclou subvencions per comprar productes sanitaris, en compliment dels protocols nous d’higiene i de seguretat, com ara material de protecció individual (mascaretes, pantalles facials, gel hidroalcohòlic...), productes de neteja del local, cartells de senyalització, formació en prevenció de riscs o l’obtenció del segell de «comerç segur». La segona línia d’ajuts, a la qual es destinen 300.000 euros, s’enfoca en la inversió necessària per poder adaptar l’activitat del negoci als hàbits nous de consum (aplicacions de control de capacitat, tauletes, programes de gestió de clientela...) i higiènics (equips de neteja o desinfecció)