El Consell de Mallorca acull per primera vegada el Pregó del Dia de l’Orgull LGTBI

El president Miquel Ensenyat presentà la pregonera Vivian Caoba que per primera vegada encetà les celebracions del Dia de l’Orgull LGTBI des de la seu del Consell de Mallorca. MÉS també va participar a la manifestació de l’Orgull LGTBI del passat dimarts

El Consell de Mallorca organitzà, per primera vegada, el pregó del Dia de l’Orgull LGTBI amb un parlament des dels finestrals de l’edifici del carrer Palau Reial. L’encarregada d’encetar les celebracions a favor de la igualtat va ser Vivian Caoba, a la qual el president Miquel Ensenyat presentà al públic reunit per escoltar-la.

Ensenyat, en la seva presentació, recordà que “ser homosexual, o bisexual, o transexual, o intersexual és un fet castigat amb la pena de mort o la cadena perpètua a 15 països i és considerat delicte (amb multes i/o presó) en uns altres 64”. El president del Consell reivindicà la jornada de l’orgull LGTBI perquè “duim segles perseguides i perseguits, i segles hem aguantat. I lluitat. I la lluita continua”. També afegí que “però també hem guanyat. Normalitat, que res pus demanàvem. I això volem evidenciar avui aquí, des d’aquesta institució que presidesc i que és de tots vosaltres.”

Vivian Caoba pronuncià un pregó en forma de glosa que combinà la reivindicació i el bon humor. Caoba es mostrà especialment punyent contra aquells que no respecten els col·lectius LGTBI i reclamà l’acceptació i normalització de la diversitat.

El pregó va tenir lloc en el moment que transcorria davant la seu del Consell de Mallorca la manifestació encapçalada per Ben Amics i altres entitats. Llavors la marxa continuà cap a la plaça de Cort on seguí la festa i s’entregaren els premis Dimoni Rosa i Siurell Rosa de Ben Amics