El Consell de Mallorca accentua el seu caràcter municipalista: 12 milions d’euros pels ajuntaments

2,5 milions d’euros seran per l’Ajuntament de Palma i s’invertiran en millores equipaments esportius per fer una ciutat més accessible i dotar a la policia local de més recursos.

El ple de Consell de Mallorca d’avui ha aprovat les ajudes sol·licitades pels ajuntaments en el marc del Pla Especial 2017-2018 per obres i serveis de competència municipal. Es tracta d’unes ajudes que suposaran 10 milions d’euros. Es tracta d’un ambiciós programa que permetrà, en la majoria dels casos, que les corporacions locals puguin executar diferents obres de millora en els respectius municipis. Així, les ajudes es destinaran a rehabilitar edificis, millorar camins o condicionar espais d’ús comunitari.

Aquestes subvencions també possibilitaran que alguns ajuntaments puguin adquirir material o fins i tot vehicles, i en alguns casos, redactar projectes d’obres futures. Aquest pla, segons ha explicat el president del Consell, Miquel Ensenyat, "és una demostració més del caràcter municipalista de l’equip de govern".

Segons ensenyat, "amb aquest tipus de gestió no hi ha dubte de la nostra vocació de gestionar des de la proximitat i pensant en el benestar de la ciutadania". En aquest mateix sentit, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha recordat que aquesta mateixa setmana el Consell s’ha compromès a liquidar als ajuntaments 24 milions d’euros.

Amb aquest pagament, que serà efectiu abans no acabi l’any, la institució insular fa una passa més per regularitzar la seva relació financera amb els consistoris. "D’aquesta manera millora la capacitat econòmica de les corporacions locals i acompleix els compromisos adquirits. Tot, amb la intenció de gestionar des de la proximitat i millorar l’eficiència de l’administració local", ha assegurat Font.

També avui, el ple del Consell ha aprovat destinar, en compliment de la Llei de Capitalitat, 2,5 milions d’euros a l’ajuntament de Palma. Aquesta aportació econòmica farà possible la millora de diferents equipaments esportius. A més, el consistori també farà diferents obres per millorar l’accessibilitat i adquirir material i equipament per la policia local.