EL CONSELL APROVA UNA MOCIÓ PER IMPULSAR EL PRODUCTE DE MALLORCA

MÉS per Mallorca i els altres grups que donen suport a l’equip de govern han presentat una moció perquè els serveis d’alimentació del Consell incloguin un mínim de producte de circuit curt de consum

MÉS per Mallorca, juntament amb els altres dos grups que donen suport a l’equip de govern del Consell, ha presentat al ple d’aquest dijous una moció per impulsar el consum del producte agroalimentari de Mallorca. La moció, aprovada per unanimitat i defensada per Guillem Balboa, inclou que “tot els els expedients de contractació de subministrament de productes alimentaris o de serveis d’alimentació, cuina, càtering o d’elaboració de menús que tramitin el Consell de Mallorca, els seus organismes autònoms i ens dependents, qualsevol que sigui el preu de licitació, incloguin un percentatge mínim de producte de Mallorca”. Per tant, el ple ha aprovat que un percentatge encara per definir de producte servit pel Consell i els organismes que en depenen provingui dels pagesos i ramaders de Mallorca. La moció també inclou suggerir als ajuntaments que incloguin aquest mateixi criteri en els seus processos de contractació.

En respostes a les preguntes de l’oposició, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha explicat algunes de la resta d’accions que ha fet el Departament per afavorir el producte local que, a més de campanyes de promoció, ha consistit en la mediació amb les grans superfícies perquè adquirissin i posassin a la venda producte local, una iniciativa que ja s’ha materialitzat amb El Corte Inglés i Lidl. “El producte de Mallorca és el que ofereix millors beneficis socials, ambientals i econòmics. Hem d’aprofitar aquest moment per dedicar-hi els nostres recursos i esforços per consolidar el producte de Mallorca", ha assegurat Alzamora. Així mateix, ha explicat que el seu departament ha emprès una reestructuració del seu departament per millorar el servei s’assessoria als ajuntaments en matèria laboral i econòmica a treballadors, petites i mitjanes empreses, comerços i altres afectats.

Suport a la cultura

La vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Bel Busquets, ha explicat que els diferents programes municipals de préstec de llibres en aquesta etapa de quarantena s’ha dut a terme seguint totes les recomanacions de seguretat, desinfectant i aïllant els llibres i protegint els treballadors. Busquets ha aprofitat per agrarir la feina “de tots els regidors i regidores de cultura, dels tècnics, dels batles i batlesses i dels bilbliotecaris i bibliotecàries per fer possible que la cultura arribi a cada casa de Mallorca”.