Dues Stolspersteine en record del batle Darder i el president Garcies Obrador

El batle de Palma, Antoni Noguera, i el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, han assistit a l’acte de col·locació de les “Stolpersteine” en record del batle republicà de Palma, Emili Darder, i el president de la diputació provincial, Jaume Garcias Obrador

La iniciativa, que s’ha fet arreu d’Europa, pretén recordar als represaliats del feixisme amb unes pedres que els recorden a ca seva casa o a la seva feina. Les pedres s’han posat davant de Cort (Darder) i davant del Consell de Mallorca (Garcias Obrador)

A l’acte, el president Ensenyat i el batle Noguera han recordat que és “molt important mantenir la flama de la lluita d’aquestes persones que varen morir per defensar la llibertat i els valors democràtics”.

Noguera ha explicat que "aquest acte demostra el comprimís democràtic de MÉS amb els valors republicans. Són moltes les iniciatives que hem fet com a partit per donar a conèixer a les persones que s’han silenciat a la història. Els seus botxins han volgut esborrar la memòria de lluita, però no han pogut perquè són un referent de lluita”.

A més, durant aquests dies s’han instal·lat 19 pedres en memòria de batles i batles pedanis repartides per quinze municipis: Porreres, Inca, Pollença, Sóller, Esporles, Manacor, Costitx, Alaró, Mancor, Montuïri, Consell, Sant Llorenç, Algaida i Palma.