Dia històric: es Trenc, Parc Natural

Vicenç Vidal: “Avui tancam una porta a l’especulació i obrim una porta a la il·lusió. Es Trenc – Salobrar de Campos serà Parc Natural. És un dia històric”.

David Abril: “Avui som aquí, fent els deures, el Govern i la majoria progressista d’aquesta legislatura, i fent una llei pensant en la terra i en les generacions que estan per venir, que tenen tot el dret de conèixer i gaudir aquest espai”.

MÉS per Mallorca celebra que es Trenc – Salobrar de Campos sigui declarat Parc Natural, després de dècades de reivindicació popular. El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui que es Trenc – Salobrar de Campos sigui declarat Parc Natural. Després d’anys de reivindicacions, avui s’ha donat compliment a aquesta petició popular, que fa possible que aquest espai natural, un dels més emblemàtics de les Illes Balears i que constitueix un dels sistemes litorals amb més valor ecològic de Mallorca i de tota la costa Mediterrània, sigui protegit per mitjà de la Llei d’espais naturals (LEN).

“Avui és un dia històric. Es Trenc – Salobrar de Campos serà Parc Natural”, ha afirmat Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. “Avui hem fet possible el compliment dels anhels de moltes generacions de mallorquins i mallorquines, que volien veure aquest paratge emblemàtic de ca nostra protegit. Avui tancam una porta a l’especulació i obrim una porta a la il·lusió. És un dia històric i estam molt satisfets amb la feina feta”.

El 21 de maig de 78 es va fer la primera manifestació que reclamava la protecció des Trenc, i va ser quan va néixer el lema "Salvem es Trenc" . Vicenç Vidal ha explicat com els parcs naturals eren les figures de protecció que naixien com a resposta a la demanda ciutadana per protegir els espais naturals de les urbanitzacions. Sa Dragonera, Mondragó, s’Albufera d’es Grau... són fruit d’aquestes reivindicacions.. “Ara, en aquesta llista, després de tants anys d’espera, hi podrem sumar es Trenc- Salobrar de Campos. Si el 78 sentíem "Salvem es Trenc" ara, el 2017, sentirem es Trenc- Salobrar de Campos, Parc Natural”, ha sentenciat Vidal.

Les característiques biogeogràfiques del Trenc Salobrar de Campos converteixen aquest paratge en un espai natural de primer ordre pel que fa a la seva riquesa ecològica, natural i paisatgística. El conseller ecosobiranista ha volgut agrair la feina feta a les persones que han participat en el procés d’elaboració de la Llei: “Arribar al dia d’avui ha estat possible gràcies a la implicació de moltes persones. Els volem donar les gràcies pel suport i per la feina feta. Sense totes elles, aquesta fita històrica no hagués estat possible”.

Per la seva banda, els portaveus de MÉS per Mallorca David Abril i Bel Busquets s’han afegit a la celebració. “Avui hem de celebrar que un dels paratges més singulars i amb més valor de les nostres illes hagi estat declarat Parc Natural. Volem agrair a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, i al seu conseller, el nostre company Vicenç Vidal, que ho hagin fet possible”, ha destacat Bel Busquets. “Avui som aquí, fent els deures, el Govern i la majoria progressista d’aquesta legislatura, i fent una llei pensant en la terra i en les generacions que estan per venir, que tenen tot el dret de conèixer i gaudir aquest espai”, ha expressat David Abril, qui també ha volgut deixar constància que “si hi ha qualque cosa que ha estat protegida en excés durant massa anys a les nostres Illes són els interessos d’uns pocs, engreixats a costa de la majoria. Això ha començat a canviar, i es Trenc n’és una altra mostra, i jo, i el meu grup parlamentari, estam ben orgulloses del nostre Govern pel llegat que representen iniciatives com aquesta”.