DAVID ABRIL: "Ara li toca actuar a la justícia"

Davant l’espoli a les arques públiques que representen les autopistes d’Eivissa, el Parlament ha retornat la dignitat amb la comissió d’investigació

Avui el coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha explicat entre els molts fets que s’ha constatat a la investigació parlamentària, retornant als inicis d’aquesta infraestructura, com moltes coses estaven decidides d’abans. I és que en un dia es va convocar la mesa de contractació, i l’endemà ja s’havien descartat les empreses que no havien de guanyar el concurs. El més sorprenent és que al tercer dia s’encarrega el pla de viabilitat econòmica financera a Ernst & Young, sobre un model de concessió que era la primera vegada que s’aplicava a la nostra comunitat, un dels documents més complexos de tot l’expedient administratiu, i dos dies després ja estava fet l’informe. "Segons la documentació aportada estava fet setmanes abans de la Mesa de Contractació", ha assegurat Abril. Fets com aquests que constata el dictamen de la Comissió d’Investigació de les Autopistes d’Eivissa eren unes infraestructures que obeïen a interessos particulars i polítics i mai en cap cas a l’interès general.

"Amb les Autopistes Eivissa. Perquè hi ha molta gent que hi ha perdut, però també qui han guanyat. Com per exemple el que es varen beneficiar d’un projecte que preveia un túnel que no era necessari, perquè tenia un camp de golf disponible per dur les terres -en referència a Matutes-", ha assenyalat Abril.

El coordinador de MÉS per Mallorca també ha destacat que a l’execució de les obres "les preses era una paraula reiterada a la comissió d’investigació amb ordres expresses del director general de carreteres en Carles Jover. Treballant dia i nit per acabar les obres, el que va generar sobrecostos, perquè es volien inaugurar abans de les eleccions del 2017. Un cost que va ser molt alt per arques públiques i també per les famílies i empreses expropiades. Abril ha recordat el suposat "error" de concedir 3,5 milions d’euros que després va tornar Matutes per les 14 finques seves expropiades.

"Davant l’espoli a les arques públiques que representen les autopistes d’Eivissa, el Parlament ha retornat la dignitat amb la comissió d’investigació. Ara li toca actuar a la justícia", ha afirmat Abril, ja que ara serà Fiscalia Anticorrupció i l’Audiència Nacional qui mirin amb lupa les conclusions d’aquesta Comissió que ha confirmat els pitjors rumors d’aquest saqueig.