Cursach: "Cal reaccionar"

Primera reunió de tots els partits polítics per dur endavant un Pacte en contra de les violències masclistes al qual se sumi tota la societat


Enguany a les Illes Balears 5 homes han assassinat a 5 dones que eren les seves parelles o les seves exparelles. Als jutjats de l’arxipèlag s’ha enregistrat 1.105 denúncies per violència de gènere. "El que segons els estudis representa només el 20 o el 30% dels casos", ha assegurat la directora del IBdona, Rosa Cursach avui a la primera reunió a la qual han estat convocats tots els partits polítics per construir conjuntament un Pacte en contra de les violències masclistes.

Cursach ha assegurat que els esforços que es fan des de diferents àmbits no són suficients per aturar aquesta xacra social que acaba en homicidi. Per això la directora de l’IBdona ha estat contundent. "Cal reaccionar" ha dit, remarcant que en aquesta lluita ha de participar tota la societat, s’ha de comprometre les persones individualment, però també els col·lectius i les entitats, les diferents administracions, l’escola, els mitjans de comunicació.

El Pacte contra les violències masclistes vol implicar tota la societat en la recerca i la construcció d’un espai lliures de violències masclistes. També pretén que hi hagi una manifestació contundent de rebuig a les violències masclistes i als fonaments que les sostenen. Alhora que és fonamental per avançar cap a una societat més igualitària, aconseguir que la societat col·labori en la prevenció, la denúncia i l’eradicació de les violències masclistes. I treballar perquè les generacions futures es constitueixin sobre el respecte i el tracte igualitari a homes i dones. La diputada de MÉS per Mallorca Margalida Capellà i membre del grup d’Igualtat de MÉS, ha manifestat el suport a aquesta proposta de Pacte i un ferm compromís de col·laboració.