Cuidam i treballam per recuperar la fauna endèmica de Mallorca: Alliberats 88 ferrerets a la Serra de Tramuntana

La col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient i Territori i el zoo de Barcelona, clau en la reintroducció de l’espècie


Treballam per recuperar la fauna endèmica de Mallorca com a eix clau per conservar la nostra biodiversitat. Aquest dimarts, s’han amollat 88 ferrerets al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana provinents del zoo de Barcelona. És la cinquena vegada que s’alliberen exemplars, criats prèviament a les instal·lacions de la institució barcelonina.

La col·laboració entre el Servei de Protecció d’Espècies i el zoo ha permès reintroduir, des de 2016, més de 220 exemplars a la Serra de Tramuntana, una xifra que ascendeix fins als 650 des de l’inici de la col·laboració, el 1993. Així, actualment hi ha un total de 35 localitats amb ferreret, 20 de les quals són de nova creació.

Tot i que el ferreret està actualment definit com a espècie vulnerable per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, legalment encara està catalogat com a espècie en perill d’extinció. La feina impulsada des de la Conselleria, amb dos plans de conservació, han permès diverses actuacions de conservació i reintroducció.

Des del Servei de Protecció d’Espècies apunten que, de moment, es manté la situació favorable de l’espècie i la tendència és positiva, però que s’ha de continuar treballant activament en la recuperació, amb la restauració i creació de punts de cria, així com en l’eliminació de depredadors, principalment la serp d’aigua.