Comencen les obres del col·lector i l’estació d’impulsió de Palma finançades amb el cànon de sanejament

Els projectes permetran una reducció molt important dels abocaments de contaminants i aigües residuals a la mar


Les obres del col·lector, l’estació d’impulsió i dipòsit de laminació de Palma ja estan en marxa. Aquests projectes es financien gràcies al cànon de sanejament i suposen una millora ambiental molt important per a la reducció dels abocaments de contaminants i aigües residuals a la mar.

La col·laboració entre l’Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient i Territori es va recuperar la legislatura passada de la mà de Neus Truyol i Vicenç Vidal i ha permès invertir més de 90 milions d’euros en projectes que milloraran les infraestructures de la xarxa d’aigües de Palma.

El conseller Miquel Mir, juntament amb la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, han visitat l’inici d’obres. Mir ha posat aquest conveni de col·laboració com a exemple de l’acord assolit entre totes les institucions per impulsar el Pacte de l’Aigua, un objectiu prioritari d’aquesta legislatura. "La corresponsabilitat és clau per complir amb l’objectiu que ens vam marcar amb el Pacte de l’Aigua de fer feina de manera coordinada per millorar la gestió del cicle de l’aigua a les nostres illes", ha incidit.

Els dos projectes iniciats compten amb una inversió de 22.609.330, 07 euros (sense IVA) i milloraran la sostenibilitat i eficiència de la xarxa d’aigües de la ciutat. Així, el col·lector servirà per millorar la canalització de l’aigua quan hi hagi pluges fortes, mentre que l’estació d’impulsió i dipòsit de laminació recollirà les aigües residuals –de pluja i fecals– i retindrà i filtrarà l’aigua més contaminant perquè no s’aboqui a la mar.