Cartografiant el futur: dia 13 comencen les Jornades de Pensament

L’espai de MÉS per Mallorca, fruit de la confluència de diferents famílies polítiques i una multitud de ciutadanes i ciutadans que sommien una Mallorca sobirana, justa, feminista i verda, ha basat des de sempre el seu treball en quatre grans eixos ideològics: sobiranisme, esquerra, ecologisme i feminisme. D’aquí venim. D’un llarg camí.

I com que queda molt de camí i reptes ben complexos per davant, i com que les Illes de 2020 no són les de 1936, 1978, 1995 o 2008, posam en marxa un procés de repensament ideològic d’aquells quatre eixos històrics. Tornar a pensar les grans idees que ens han fet de far és essencial. Per seguir endavant. Ho farem amb tothom, amb totes les veus possibles; situant la militància al centre. Hi ha un objectiu clar: el rearmament ideològic del nostre projecte.

És per això que dia 13 de novembre estrenarem les Jornades de Pensament Cartografiant el futur. Serà l’inici d’un procés que volem que la militància i l’entorn social de MÉS es faci seu. Dedicarem uns mesos al debat compartit i de base per acabar, la primavera del 2021, amb un acte de posada en comú.

La sessió inaugural serà divendres 13 de novembre a les 19 h i podrà seguir-se en directe per internet al canal de YouTube de MÉS per Mallorca. En aquest primer acte s’abordaran tres dels quatre eixos: sobiranisme, esquerra i ecologisme. Més endavant, un segon acte tractarà l’eix del feminisme. Aquesta primera sessió de divendres 13 serà conduïda pel nostre coordinador Antoni Noguera i comptarà amb la participació del comunicador i president de la Fundació Josep Irla, Joan Manuel Tresserras; la politòloga i membre de l’Institut Sobiranies, Gemma Ubasart, i l’activista ecologista i coordinadora de Rezero, Rosa Garcia. En aquest primer acte també es projectaran audiovisuals on es conjuga passant, present i futur amb les veus d’alguns militants. Vos hi esperam!