Carta de MÉS a Ciudadanos per l’any Llompart

MÉS ha enviat una carta a Ciudadanos, demanant-li que rectifiqui el seu vot al ple de dijous, contrari a l’adhesió a l’any Llompart, i que deixí de fer política amb la cultura de les illes.

Benvolguts,

El Plenari del Consell de Mallorca del passat dia 8 de febrer va aprovar la moció presentada pels grups polítics del PSIB, MÉS per Mallorca i Podem per declarar l’any 2018 com a Any Josep Maria Llompart a tot el territori de Mallorca, moció que va sortir endavant amb els vots favorables dels grups signants de la moció així com dels grups Popular i del PI. Només el seu grup polític, Ciutadans, es va abstenir en la votació.
Les declaracions de la seva Portaveu en el Plenari, Sra. Serra, menyspreant la figura de Llompart titllant-lo de “catalanista que volia convertir Balears en Catalunya” o declarant que la moció perseguia “enaltir l’independentisme catalanista” no només estan fora de lloc sinó que demostren un profund desconeixement de l’obra i de la figura de Josep Maria Llompart.

No ens entretindrem en reproduir els mèrits de Josep Maria Llompart en la seva vessant d’escriptor, poeta i activista cultural, prou detallats a la moció aprovada. El seu llegat, reconegut i lloat no només a Mallorca sinó a bona part de l’Estat, traspassa qualsevol aspecte ideològic, i així ho va entendre l’Ajuntament de Palma quan el va nomenar Fill Il•lustre de la ciutat l’any 2009 amb l’acord de tots els grups polítics.
Tot plegat fa encara més incomprensible l’actitud del seu grup evitant votar a favor de declarar l’Any Josep Maria Llompart i impedint una declaració institucional en aquest sentit recolzada per tots els partits amb representació en el Consell de Mallorca. Només a mode d’exemple seria com si algú posàs en dubte les figures i la transcendència per a la literatura castellana de Francisco de Quevedo o de Miguel de Cervantes degut a les seves idees o creences.
Per tant, des del Grup Polític de MÉS per Mallorca les requerim perquè reconsiderin la seva postura i s’uneixin a la resta de grups polítics del Consell de Mallorca en una declaració institucional de la institució per declarar l’any 2018 com a Any Josep Maria Llompart.

Grup de Consellers de MÉS per Mallorca