Capellà: "Una llei necessària per fer la vida més fàcil a tothom i desfer la desigualtat que ens separa"

Demà el Parlament aprovarà la Llei d’Igualtat d’homes i dones que permetrà aplicar mesures que afavoriran la igualtat efectiva


La diputada de MÉS per Mallorca, Margalida Capellà ha posat la seva satisfacció, ja que demà s’aprovarà la Llei d’Igualtat d’homes i dones, a la qual el grup d’igualtat de la formació ecosobiranista i feminista ha fet feina de valent. També s’ha mostrat satisfeta pel fet d’aconseguir suport de tots els grups polítics, tot i les diferències que es traduiran en esmenes demà al ple del PI, Ciutadans i PP. Capellà ha explicat que els populars defensen l’educació segregada per sexes i no admenten la coeducació, que Ciutadans manté que la violència de gènere també es pot exercir contra els homes i que el PI defensa la seva proposta de custòdia compartida. "Cal, però destacar que la major part del text ha estat consensuat"

Capellà ha destacat entre les principals mesures de la nova normativa. Com per exemple la formació al professorat en matèria de coeducació, la condemna com a infracció lleu a la persona i responsable de centre que difongui material discriminatori o la presència als centres de persones que defensin la coeducació. "Són mesures que tenen com a objectiu que les pròximes generacions tenguin coneixements amples en matèria d’igualtat".

La diputada també ha destacat com des de la cultura i l’esport també es posaran en marxa mesures en el mateix sentit. Així com la llei promou que l’administració pública integri l’impacte de gènere en els pressuposts, en els estudis, en les estadístiques.

En relació a la violència de gènere, la nova normativa inclou la violència econòmica en els casos d’impagament de la pensió, i també contempla l’assistència a les dones víctimes de tràfic amb finalitat sexual i les víctimes de mutilació genital. A la vegada que es posa en marxa una finestreta única i s’establiran protocols interdisciplinars.

Una aportació de MÉS, que ja va fer assumida com a proposició no de llei i aprovada amb consens, és garantir la igualtat d’oportunitats de participació de les dones a les festes. "No podem consentir que l’administració miri cap a una altra banda si no es garanteix aquesta participació", ha assenyalat Capellà, qui també ha condemnat les violacions que han tengut lloc a les festes de Sant Fermí, no podem consentir que no les festes no siguin segures per a les dones.

"És una llei necessària per aplicar mesures que afavoreixen la igualtat efectiva a balears i també és una llei justa perquè la vida no és igual per a les dones encara. Tenim com a objectiu desfer la desigualtat que ens separa homes i dones i fer la vida més fàcil a tothom", ha assegurat Capellà.