Busquets: "Una llei que ens fa millor com a societat"

Avui s’ha aprovat amb un ample consens la llei que garanteix els drets del col·lectiu LGTBI


Les Illes Balears són a partir d’avui un territori capdavanter en la defensa dels drets de les persones LGTBI, ja que el màxim òrgan de representació de la ciutadania de l’arxipèlag ha aprovat la llei que garantirà els drets de les persones amb una orientació sexual diferent de l’heterosexual i també a les persones amb una identitat diferent de la qual li varen assignar quan varen néixer.

Amb l’objectiu d’eradicar qualsevol símptoma de LGTBfòbia la nova normativa pretén lluitar contra els prejudicis i les discriminacions des dels diferents àmbits, l’educatiu, el sanitari, els mitjans de comunicació. A més, la nova normativa no es queda només en paraules sinó que es recull un règim sancionador, que introdueix el concepte de la inversió de la càrrega de la prova. El que vol dir que la persona que ha comes l’agressió ha de demostrar que no ha fet un acte o discurs discriminatori.

Amb un ample consens

El fet que hagi estat una llei que s’ha elaborat des de la voluntat d’arribar a un consens ha estat destacat pels diferents grups polítics. Per exemple la diputada del PP de Balears, Sandra Fernández ha alabat aquest esperit i la feina feta pel portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí qui ha coordinat aquesta normativa que tal com Martí ha destacat "recull les mesures més capdavanteres de l’Estat espanyol i d’Europa". També Olga Ballester de Ciutadans i Maria Antònia Sureda de El PI han destacat com tots els grups parlamentaris han posat per davant de tot, les ganes de fer una llei que sigui útil per a la ciutadania i que ens faci avançar cap a una societat més justa.
La diputada de MÉS per Mallorca, Bel Busquets també ha destacat aquest acord. "La llei LGTBI ens ha cohesionat com a Parlament i ens farà millorar com a societat". Per la seva banda la diputada de Podem, Laura Camargo ha mostrat la seva satisfacció amb la llei. "Avui guanyarem la lluita contra la LGTBIfòbia", ha assenyalat Camargo. Fins i tot, la diputada de Gent per Formentera Sílvia Tur i la del PSIB-PSOE han deixat clar com aquesta normativa significa un punt i a part. "És una de les lleis més importants d’aquesta legislatura, ha dit Tur. Posteriorment Cano ha afirmat que es llança un missatge clar: No s’admet la discriminació. No a la LGTBfòbia.

Ben Amics present

A la sessió d’avui han estat presents el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i el conseller del Consell de Mallorca, Lluís Apesteguia. Així diferents membres de l’associació Ben Amics, entitat impulsora d’aquesta normativa que garanteix l’exercici de drets de les persones LGTBI. Jan Gómez qui presideix l’entitat ha recordat que les Illes Balears són de les primeres a les estadístiques estatals de delictes d’odi per motius de discriminació d’identitat o d’orientació sexual. Gómez i totes les persones que han participat d’aquest dia històric han mostrat la seva emoció per aquesta passa endavant cap a la igualtat real. MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca i altres partits han destacat la feina feta per l’entitat que ha possibilitat l’aprovació d’aquesta llei.