Cap a l’abolició de la tauromàquia

El Parlament aprova modificar la llei per prohibir les corregudes de toros.


En el camí cap a l’abolició de la tauromàquia, ahir el Parlament ha donat una primera passa important per abolir les corregudes de toros, mitjançant una proposició no de llei sobre benestar animal presentada pel PSOE, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i Gent per Formentera.

Els partits que formen part dels #AcordsPelCanvi varen votar de forma favorable a la modificació de la Llei de protecció animal per poder prohibir els espectacles taurins en totes les seves formes, com també a suprimir qualsevol forma d’ajuda pública a les curses.

La diputada de MÉS per Mallorca, Margalida Capellà es va fer ressò del sentiment col·lectiu cada vegada més ample en contra del maltractament animal, que també s’ha fet palès a les Balears. Capellà va ser contundent denunciant com les corregudes de toros només representen un passat que durant massa temps ha permès i ha normalitzat la tortura animal. “Aquesta, mal anomenada festa ha de desaparèixer per compassió als animals i vergonya de les persones”.

Al llarg del dia d’ahir representants dels moviments animalistes que reclamen unes Illes Antitaurines varen ser presents davant del Parlament amb cartells i samarretes vermelles. La diputada Capellà qui s’ha reunit amb ells col·lectius Anima Naturalis i Mallorca Sense sang durant la seva intervenció al ple, també va lluir la samarreta que diu: “Jo vull una Mallorca Sense Sang”