Campomar: "Volem que PP i PSOE aturin el postureig i defensin al Congrés el que defensen en aquesta cambra"

MÉS per Mallorca acusa el PP d’anar contra l’interès general amb els recursos d’inconstitucionalitat que ha presentat


La diputada de MÉS per Mallorca, Joanaina Campomar, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa dos de les Proposicions no de Llei (PNL) que es debatran aquest dimarts en el primer ple ordinari de l’any. "El PP ha presentat una proposta sobre els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) electoralista", ha dit Campomar. "Tant quan governa el PP com quan governa el PSOE, els PGE ens deixen a la cua d’inversions", ha afegit, i per això "volem que PP i PSOE aturin el postureig i defensin al Congrés el que defensen en aquesta cambra". La diputada ecosobiranista ha criticat que els partits amb representació estatal defensin una cosa al Parlament de les Balears i després no ho facin al Congrés: "El que han de defensar són els interessos de la ciutadania illenca".

Campomar també ha destacat una altra PNL en què s’insta a reivindicar les mesures contemplades en el pacte d’Estat en matèria de violència de gènere i el pacte social contra les violències masclistes. La diputada ecosobiranista ha incidit en la necessitat que "aquest Parlament rebutgi amb contundència qualsevol mesura que pugui eliminar, disminuir qualsevol dels drets". "Esperam que demà totes les forces polítiques d’aquesta cambra facin un gest contra aquesta onada que va en contra dels drets de les dones", ha afegit.

Inconstitucionalitat Llei de camins

Per la seva banda, el diputat Miquel Gallardo ha criticat el recurs d’inconstitucionalitat a la Llei de camins presentat pel PP. "Ens preocupa perquè significa que el Partit Popular vol tornar a posar barreres als camins públics", ha dit. Gallardo ha recordat que aquesta normativa té un "consens majoritari" i ha subratllat que els populars "presenten recursos d’inconstitucionalitat per minvar l’autogovern de les comunitats i defensar els interessos privats per damunt de l’interès general".

Pel que fa a les declaracions de Pablo Casado sobre els presos polítics catalans, el diputat ecosobiranista ha assegurat que "s’està comportant com un hooligan" i ha criticat que "l’únic que preocupa al PP són els presos polítics, una situació que ve per les lluites per veure qui es troba més a la dreta". Gallardo ha traslladat la preocupació de la formació ecosobiranista pel fet que no hi hagi observadors internacionals en el judici que comença dia 12 de febrer.