Campomar: “Si el Partit Popular vol rebaixar els ingressos de la comuntitat autònoma, que ens digui exactament quins serveis públics volen retallar”

MÉS per Mallorca rebutja la proposta de REB de Sánchez, precària en propostes i calendari


La diputada Joanaina Campomar ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que el PP amb la seva proposta de reforma fiscal “intenta vendre fum”. Campomar ha criticat que el partit de Company parli d’abaixar impostos però “mai parli de les conseqüències per a les Balears”. “Si el Partit Popular vol rebaixar els ingressos de la comunitat autònoma, que ens digui exactament quins serveis públics volen retallar”, ha dit. La diputada ecosobiranista ha fet referència també als compromisos assolits des dels inicis dels Acords pel Canvi per “adequar els impostos a les rendes més altes” i ha apuntat que “o tenim més sobirania fiscal i el finançament que ens mereixem o no podrem davallar els impostos de la comunitat”.

Per la seva banda, el portaveu del grup parlamentari Josep Ferrà ha mostrat el rebuig de MÉS per Mallorca a la proposta de REB de Pedro Sánchez: “condueix a la comunitat a un escenari de precarietat, tant pel contingut dels eixos com per la inconcreció de les dates”. De moment, ha dit, “estam decebuts però alhora reafirmam el nostre compromís d’estudiar la proposta quan se’ns presenti de manera concreta”. Ferrà ha assegurat que “la sensació que ens queda és que per tenir un REB digne, el Govern dependrà directament que alhora sigui maltractat als Pressupostos Generals de l’Estat i renunciï a les negociacions de qualsevol conveni”.

Contra les violències masclistes

Campomar ha valorat molt positivament la manifestació del 25N i el fet que “fos encapçalada per moviments socials i per la representació de la diversitat d’aquesta societat. “Creim que és un moment important per donar l’enhorabona pel sorgiment del Moviment Feminista de Mallorca i la iniciativa feminisme a l’aula, aquesta xarxa que s’ha creat a 141 centres educatius per conscienciar de la importància de lluitar contra la violència masclista, són l’esperança i empenta que ha de moure la nostra societat”, ha afegit. La diputada ecosobiranista ha volgut que això fos un “homenatge a les dones que lluiten cada dia contra les violències masclistes”.

El portaveu del grup parlamentari ha criticat també l’anunci de Pablo Casado de retirar les competències d’educació a les comunitats, unes mesures que “cada vegada els apropen més a l’extrema dreta”. Ferrà ha demanat a Biel Company que expliqui si està d’acord o no amb aquestes propostes i ha assegurat que el pròxim 26 de maig “ens jugam unes institucions on podria arribar una dreta que té com a model a Donald Trump”.