Campomar: “Necessitam el 75% de descompte dins el REB perquè tengui una vigència indefinida”

MÉS per Mallorca demana al PP que es posicioni sobre les declaracions de Pablo Casado de derogar l’Espai Schengen


La diputada de MÉS per Mallorca, Joanaina Campomar, ha valorat aquest dilluns en roda de premsa l’entrada en vigor del 75% de descompte per a residents tant en transport marítim com aeri. “Estam satisfets que finalment s’hagi optat per tramitar el descompte de manera immediata tal com va reclamar MÉS per Mallorca, però ens hagués agradat més que s’hagués aplicat des de dia 1 de juliol”, ha assegurat. Campomar ha incidit també en què “necessitam aquest descompte dins el REB perquè tengui vigència indefinida i no hàgim de lluitar cada any perquè es faci efectiu en els pressupostos generals”.

Joanaina Campomar ha assegurat també que “estarem vigilants” perquè aquest 75% de descompte sigui efectiu en els preus i les companyies no ho aprofitin per apujar el preu dels bitllets. “Creim que queda fer feina per un REB on hi hagi el 75% i que estigui llest per 2019. També hi ha moltes qüestions pendents per compensar la insularitat, que també esperam que se solucionin amb el REB”, ha afegit.

Casado i l’Espai Schengen

D’altra banda, el portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha qualificat les declaracions que ha fet el candidat a la presidència del PP, Pablo Casado, aquest cap de setmana com a “incendiàries”. “Ens demanam què troba el PP de les Balears sobre el fet que el senyor Casado vulgui derogar l’Espai Schengen. Un PP que va anar a l’aeroport de Palma just després de la manifestació de dissabte per posar-se en contra d’aquests posicionaments però no va dir res sobre aquestes declaracions”, ha subratllat el també diputat ecosobiranista.

“Les intencions del senyor Casado posen en risc, no només el seu model turístic sinó també el que seguim com a MÉS per Mallorca”, ha assegurat Ferrà. “Aquestes declaracions s’emmarquen dins unes estranyes primàries i han estat acompanyades d’altres, totes plenes d’odi, com les de derogar les formacions independentistes”, unes declaracions que, segons Ferrà, no entren dins la concepció d’una democràcia i s’apropen molt a les que fa Albert Rivera.

El portaveu parlamentari ha assegurat també que “el senyor Casado és incoherent a tots els nivells i és molt perillós”. Ferrà ha recordat que el candidat a la presidència del PP està sent investigat pel seu màster i que, mentre ara intenta assolir la presidència del seu partit pactant, s’ha dedicat a criminalitzar aquelles formacions que cerquen acords per governar. “Tots aquests postulats i discursos ja els sentim en boca d’altres. El PP haurà de decidir, doncs, si vol seguir el Partit Popular o una filial de Ciutadans”, ha conclòs.