Campomar: "Més que inversions a Cuba, els hotelers haurien de millorar les condicions laborals i invertir en R+D"

La diputada de MÉS per Mallorca destaca la feina feta des de Turisme per conduir el model turístic cap a un més sostenible


La diputada de MÉS per Mallorca, Joana Campomar ha subratllat l’assoliment la feina feta des de la Conselleria de Turisme aquests dos anys i mig, des d’on s’ha aprovat l’impost de turisme sostenible, s’ha posat un sostre de places al lloguer turístic i des d’on s’ha impulsat la desestacionalització, que ja ha obtingut resultat: la despesa turística ha augmentat un 26% en temporada baixa i ha disminuït el pic de nombre de turistes al juliol i agost.

"Les polítiques impulsades des de MÉS per Mallorca dins els Acords pel Canvi han estat molt positives i ens du cap a un model més respectuós i sostenible durant el temps", ha assenyalat la diputada. "Quan hi ha aquests balanços ens agradaria que la indústria hotelera, en comptes d’anunciar inversions a Cuba, anunciassin millores en les condicions laborals o inversions en R+D", ha afegit.

"No entenem la política del PP d’ara d’ajuntar-se amb el Pi i els Ciutadans en el tema de lloguer turístic, ja que van ser ells precisament els que van prohibir la legislatura passada aquest tipus de lloguer. Si haguessin fet la feina bé durant els anys anteriors tal vegada no ens trobaríem en la situació que ens trobam avui", ha assenyalat.

Pacte Educatiu

El diputat Josep Ferrà ha reafirmat el compromís de MÉS per Mallorca amb el Pacte Educatiu, que és "fruit d’un consens social, d’un debat al Consell Escolar i d’una feina de suport del Govern" i creu que el debat que comença demà al Parlament "enriquirà encara més aquest acord" Ferrà ha expressat la preocupació per les declaracions tant del PP com de Ciutadans, ja que poden embrutar el debat que s’inicia demà al Parlament. "Demanam seny totes les forces polítiques perquè aquest document ha costat molt".

«No entenem aquesta nova deriva del PP emprant expressions com ’adoctrinament’ o ’catalanització’ a les escoles. Això només es pot entendre com una reacció del PP de por que Ciutadans estigui guanyant terreny al PP de cara a les eleccions de 2019. Hauria d’optar per fer pedagogia i no tornar a adoptar postures que els van dur a un resultat decebedor el 2015», ha assegurat Ferrà.