Campomar: "La societat és víctima directa dels atacs a la llibertat d’expressió"

MÉS per Mallorca compra el llibre de Fariña i convida la ciutadania a manifestar també el seu rebuig a les actuacions judicials de caràcter repressiu i antidemocràtic


MÉS per Mallorca manifesta el seu suport a la gent que ha patit les conseqüències dels atacs a la llibertat d’expressió i creació aquesta darrera setmana. La diputada ecosobiranista, Joana Aina Campomar, ha afirmat que "no existeix la separació de poders a l’estat espanyol" i que la condemna contra Valtonyc, la censura de l’obra sobre els presos polítics a ARCO o el segrest de Fariña "ens retornen 40 anys enrere".

Campomar ha explicat que la formació ecosobiranista ha comprat el llibre de Nacho Carretero com a mostra de solidaritat i ha animat a la ciutadania a manifestar també el seu rebuig a les actuacions judicials. La diputada ha explicat que "la societat és víctima directa dels atacs a la llibertat d’expressió" i que les manifestacions judicials d’aquesta darrera setmana sobretot ens impedeixen tenir una societat del segle XXI.

D’altra banda, la diputada també ha volgut mostrar el suport de la formació ecosobiranista a la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, a la qual se li va imposar una fiança de 30.000 euros. "Era un article masclista: aquest ha estat un episodi més d’accions judicials allunyades de la realitat i que banalitzen el problema de la xacra de la violència masclista", ha dit Campomar. La diputada s’ha referit a més a l’agressió homòfoba i catalanòfoba que una parella de joves ha patit aquest cap de setmana: "des d’aquí també els hi traslladam tota la nostra solidaritat".

Les pensions i la ciència, a debat al Parlament

Joana Aina Campomar ha explicat les Proposicions No de Llei (PNL) que es debatran demà al Ple. D’una banda, s’hi debatrà la que es va presentar de manera conjunta amb Podem i MÉS per Menorca sobre pensions. "En aquest moment, hi ha una certa alarma per les actituds del Partit Popular davant la buidada de la caixa de pensions. En comptes de cercar mesures que garanteixin un sistema de pensions públic, el govern espanyol aconsella que les persones cerquin plans de pensions privats", ha assegurat.

MÉS per Mallorca va impulsar la PNL sobre ciència al Parlament, una iniciativa que ha tingut molt bona acollida: de moment, 24 persones de diversos centres d’investigació de les Illes han confirmat la seva assistència al Ple. La diputada ecosobiranista ha explicat que l’objectiu és poder obrir canals d’interlocució a través d’un espai comú entre les institucions i els instituts de recerca de les Balears.