Campomar: “La llei de canvi climàtic és una eina fonamental per continuar amb aquesta lluita i conduir-nos a unes illes 100% netes”


La diputada Joanaina Campomar ha explicat aquest dilluns en roda de premsa un punt clau del ple d’aquest dimarts: el debat de la llei de canvi climàtic. En paraules de la diputada ecosobiranista, aquesta llei “és una eina fonamental per continuar amb aquesta lluita i conduir-nos a unes illes 100% netes”. Campomar ha assegurat que la normativa “culmina la tasca que va començar aquest govern des del primer dia que va prendre possessió: la lluita per tenir unes illes més sostenibles i menys dependents energèticament”.

Per a Campomar, “com a generació tenim la responsabilitat de deixar a les generacions futures un planeta millor i més sostenible”. És per això que des de Balears, ha recordat, les institucions s’han sumat a les reivindicacions socials i “han posat les illes al capdavant de l’Estat en la lluita contra el canvi climàtic, situant-nos així a nivell dels Països Nòrdics”.

La diputada ecosobiranista ha incidit en què les esmenes que queden vives per al debat “pretenen ajornar aquesta transició energètica tal com està plantejada, una transició valenta i realista” que com va quedar demostrat amb la decisió sobre el Murterar, “es pot mantenir un equilibri entre la garantia dels llocs de feina i la defensa del medi ambient”.

Judici als presos polítics

D’altra banda, el diputat Miquel Gallardo ha valorat el judici als presos catalans que començarà demà. “Aquest judici és un fracàs de la política, entesa com a espai de diàleg i negociació”, ha dit. “El fet de voler resoldre un conflicte polític com és el de Catalunya a través de les instàncies judicials ens ha dut a la situació actual”, ha subratllat el diputat ecosobiranista.

Miquel Gallardo també ha posat èmfasi en el fet que “aquestes persones estan en presó preventiva des de fa més d’un any per uns delictes que se’ls hi imputen que han estat qualificats per diverses veus expertes com a desproporcionats”. Gallardo ha lamentat que aquesta situació “vulnera el dret a la defensa” i fa més difícil que el judici sigui “un judici just”.

“L’extrema dreta”, ha explicat, “ha fet servir el judici com a altaveu per difondre un ideari d’odi a la diferència i obtenir-ne rèdit electoral”. “La manifestació d’ahir a Madrid anava en contra de cercar diàleg i solucions consensuades entre les parts, una de les bases de la democràcia”, ha insistit el diputat ecosobiranista”, qui ha remarcat que “dins una democràcia sana és un diàleg normal i que no hauria de dur problemes, però la manifestació va deixar clar que aquest sistema a l’estat espanyol està en perill”.