Campomar: "Fem visible socialment la discriminació per raons d’edat"

Per unanimitat aprovada la proposta de MÉS per Mallorca contra els anuncis discriminatoris amb els majors de 45 anys


Ha estat aprovada amb el consens de tots els grups parlamentaris la proposta de MÉS per Mallorca que vol eradicar la discriminació que pateixen en relació a les ofertes de feina, les persones que tenen més de 45 anys, tal com ha denunciat els representants de AMPEB. Avui el seu vicepresident, Francisco José Castillo ha expressat la seva satisfacció perquè ha tirat endavant la proposició no de llei (PNL) que insta als actors responsables a fer feina en aquest sentit.

La PNL demana que "el Parlament de les Illes Balears insti la Inspecció de Treball i Seguretat Social a fer retirar els anuncis discriminatoris d’ofertes laborals, així com a sancionar a les empreses que els promouen i se’n beneficien". La proposició No de Llei de la formació també reclama que el "Govern de les Illes Balears i els agents socials a vetllar pel compliment de la normativa comunitària en matèria de discriminació, especialment la directiva 43/2000 CE de 29 de juny"

"Cal rendibilitzar el valor afegit de l’experiència. A la vegada que s’ha de donar igualtat d’oportunitats a les persones majors de 45 anys", ha assenyalat la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar qui també ha fet referència a la necessitat de visibilitzar aquesta situació i de conscienciar a la societat de posar en relleu l’experiència laboral de la gent. Així ha comentat Campomar, que amb l’aprovació d’aquesta PNL es dóna una passa més per "fer visible socialment la discriminació per raons d’edat.