Campomar: “És urgent tornar a apel·lar a l’Estat per reformar el Codi Penal”

El Parlament debatrà aquest dimarts la proposta de MÉS per Mallorca sobre la modificació del Codi Penal respecte als delictes contra la llibertat sexual


La diputada de MÉS per Mallorca, Joanaina Campomar, ha explicat en roda de premsa la Proposició no de Llei (PNL) que es debatrà al ple d’aquest dimarts sobre la reforma del Codi Penal pel que fa als delictes contra la llibertat sexual. Aquesta proposta, impulsada per la formació ecosobiranista, exigeix a l’Estat que no es facin distincions en aquest tipus de delictes, entre d’altres coses. “Ens hagués agradat poder celebrar avui la retirada d’aquesta proposta perquè la reforma ja fos una realitat. Malauradament, no és així i per això trobam que és urgent tornar a apel·lar a l’Estat per reformar el Codi Penal”, ha assegurat Campomar.

Campomar ha explicat que, tot i que fa prop d’un any que va sorgir la idea d’aquesta proposta, ´se totalment vigent perquè “la reforma del Codi Penal ha acabat a un calaix”. A la proposta es demana, a més de la modificació d’aquesta norma, la creació d’una creació de veus expertes que sigui paritària sempre, no com es va fer a l’hora de debatre la reforma, a més de formació en perspectiva de gènere a l’àmbit judicial i una estratègia transversal.

La diputada ecosobiranista ha expressat també el suport de MÉS per Mallorca a la vaga del 8 de març, tant “des de les institucions com dels carrers”. Campomar ha volgut denunciar, d’altra banda, “l’ús del feminisme com a instrument per blanquejar la seva ideologia” que fa Ciutadans, que fa ús d’un “concepte excloent com el de feminisme liberal, quan sabem que el feminisme és integrador i transversal”.