Campomar: "És necessari un front comú contra el govern estatal, que posa en perill els drets dels funcionaris"

MÉS per Mallorca dona suport a la manifestació d’aquest dijous per reivindicar la carrera professional


La diputada de MÉS per Mallorca, Joanaina Campomar, ha volgut mostrar aquest dilluns el suport de la formació ecosobiranista a la manifestació convocada el dijous que ve per reclamar que no es retalli la carrera professional al funcionariat de les Balears. Campomar ha reivindicat "un front comú contra el govern estatal, que posa en perill els drets dels funcionaris", uns drets que fa temps que es van acordar entre la majoria de partits i sindicats.

Campomar ha recordat que va ser el Partit Popular qui va impulsar la carrera professional el 2015, en moment d’eleccions. "És hora que el senyor Company desperti, doni la cara i defensi els drets dels funcionaris d’aquestes illes" davant un govern espanyol que ha agafat la tònica de "tombar les polítiques per la gent impulsades des dels governs del canvi fent un ml ús de la Constitució espanyola", ha assenyalat.

La diputada ecosobiranista ha posat èmfasi en l’amenaça d’impugnació dels pressupostos generals de l’Estat per la carrera professional, juntament amb altres amenaces per part del govern espanyol, com la retirada de l’Impost de Turisme Sostenible als creuers o la llei de la Policia Local.

Col·laboració internacional
El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha explicat les accions que durà a terme la formació ecosobiranista durant el mes de maig per donar suport a diverses causes internacionals. La primera que ha destacat ha estat la seva participació, juntament amb la de la diputada Agustina Vilaret, al 45è aniversari del Front Polisari. "Coneixerem de primera mà l’estat de la República Àrab Sahrauí Democràtica i aprofitarem el viatge per refermar el nostre compromís amb la causa sahrauí", ha explicat Ferrà.

El també diputat ha expressat la voluntat i esperit de col·laboració de MÉS per Mallorca davant el referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí, "un poble que fa massa anys que es troba en una situació injusta, que va començar amb l’abandonament per part de l’estat espanyol del Sàhara Occidental".

Ferrà també ha anunciat la presentació d’una PNL per demanar "màxima col·laboració internacional per resoldre el problema de Síria, un problema molt complex i amb diversos vessants – algunes civils i d’altres internacionals – que s’han conjugat en un èxode massiu i uns assassinats que han quedat impunes". El diputat ecosobiranista ha explicat també que es presentarà una altra PNL i s’establiran contactes durant aquest mes per la situació del Kurdistan per una banda i per l’altra la de la comunitat rohingya.