Campomar: “Dubtar de la bretxa salarial és com dubtar que la terra és rodona”

Les dones de MÉS per Mallorca no volem esperar 70 anys, com pronostica la OIT, per cobrar el mateix que els homes


MÉS per Mallorca vol mesures immediates per combatre la bretxa salarial. L’Organització Internacional del Treball (OIT) pronostica que la igualtat real entre el que cobren les dones i els homes no s’assolirà fins d’aquí a 70 anys. Tal com ha afirmat la diputada Joana Aina Campomar qui “dubtar de la bretxa salarial és com dubtar que la terra és rodona”.

Una de les eines per poder conèixer la situació laboral i salarial de les dones al nostre territori és l’Observatori per a la Igualtat que, en paraules de Campomar, “és un altre instrument per fer feina i lluitar contra la bretxa salarial”. La creació d’aquest Observatori va ser aprovada el passat dos de febrer i té com a objectius la recerca, l’anàlisi i la difusió d’informació periòdica i sistemàtica en aquesta matèria.

La solució del PP a aquesta problemàtica, igual que davant el problema de les pensions, és no xerrar-ne. “Les mesures que proposa el govern de Rajoy – com els plans de pensions privats – són mesures neoliberals a l’estil de Donald Trump. Ens preocupa que aquestes siguin les úniques propostes per Rajoy”, ha assegurat Campomar. En aquest camp, l’estratègia ecosobiranista “és totalment contrària a la de ‘no nos metamos en esto’ de Rajoy. Hem d’actuar ja”. És per aquesta raó també que les dones de la formació ecosobiranista dona suport i se suma a la vaga general convocada pel 8 de març.

Presó permanent revisable
D’altra banda, el diputat Josep Ferrà ha recordat que demà al Ple es debatrà una PNL presentada pel PP sobre la modificació de la presó permanent revisable que es va presentar la setmana passada al Congrés, “una modificació que s’ha justificat amb sondejos qüestionables i de la qual no sabem quin és el consens per dur-la endavant, ja que aquesta presó ja existeix”. Aquesta PNL de suport és “oportunista i populista”, a més de posar “en perill el model penitenciari, basat en la reinserció de les persones condemnades”.

“El PP fa demagògia de les mesures, ja que donen poca informació de les conseqüències de la nova proposta”, ha assegurat Ferrà. La reforma de la presó permanent revisable s’ha plantejat tot i les dures crítiques que va rebre per diversos partits Congrés, com el PNB que va presentar una iniciativa per derogar-la, a més d’haver-hi un recurs al Tribunal Constitucional que encara no s’ha resolt.

També és preocupant la carrera que s’ha iniciat entre el PP i Ciutadans. Tal com ha apuntat Ferrà, “Ciutadans ha deixat de banda la seva postura neutra davant la presó permanent revisable i no només s’ha sumat a la reforma del PP, sinó que la vol endurir”.