Campanya de sensibilització LGTBI per a adolescents


L’objectiu general de la campanya és sensibilitzar la comunitat educativa sobre la realitat LGTBI a les Illes Balears, la diversitat sexual i la identitat de gènere i va adreçada a joves entre 12 i 16 anys (ESO), a professorat d’educació primària i educació secundària i a joves en risc d’exclusió social.

Durant l’acte de presentació de la campanya, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha destacat que “s’ha de fer un treball molt intens perquè la gent accepti de manera normalitzada la diversitat sexual, com a realitat visible als carrers de la nostra comunitat autònoma que ha de ser acceptada” i que això condueix també a la sensibilització i acceptació de la diversitat familiar. Amb relació a la sensibilització del col·lectiu adolescent, el president de Ben Amics, Jan Gómez, ha destacat la necessitat de combatre la discriminació de la qual són víctimes molts joves transsexuals, gais, lesbianes o bisexuals i que el principal objectiu del material imprès és animar-los a denunciar aquestes situacions de ltgbifòbia. Segons el director de l’Oficina de Defensa del Menor, Joan Marc Tur, els joves que són víctimes d’aquesta discriminació solen patir en silenci i “quant més normalitzada i més tolerància hi hagi envers la diversitat sexual” menys casos de discriminació es registraran, tant a les escoles, com a l’entorn familiar o social dels joves.

Les 4 actuacions estratègiques de la campanya de sensibilització LGTBI per a adolescents són:

- Difusió de material informatiu sobre la realitat LGTBI (fullets sobre identitat sexual i identitat de gènere, cartells per sensibilitzar sobre l’acceptació de la diversitat sexual, fullets informatius dels recursos que ofereix als adolescents l’associació Ben Amics).
- Tallers sobre diversitat afectiva sexual i identitat de gènere (60 tallers durant el 2016)
- Seminaris de sensibilització per al professorat (4 seminaris de 20 hores cadascun)
- I Trobada de joves DIVERSXS (adreçat a joves de 15 a 25 anys en risc d’exclusió social per enfortir xarxes de suport, autoconeixement i drets del col·lectiu LGTBI)S’adjuten talls de veu de la consellera Fina Santiago i del director de l’ODDM