Busquets: “Sa Feixina continua sent un lloc d’exaltació franquista”

El portaveu, Guillem Balboa, també ha advertit que “no renunciarem a restablir la dignitat del a memòria”

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura i Patrimoni, Bel Busquets, ha intervengut avui al ple del Consell per pronunciar-se sobre la sentència que protegeix el monument feixista de sa Feixina i impedeix esbucar-lo. La representant de MÉS ha dit que “Sa Feixina continua sent un lloc d’exaltació franquista”. Per exemplificar-ho, s’ha demanat “quantes manifestacions feixistes s’han fet a sa Feixina? No es fan a una altra banda de Palma, es fan a sa Feixina”.

Així mateix, el portaveu del grup de consellers de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, també ha insistit que “no renunciarem mai a restablir la dignitat de la memòria i l’esperit de la Llei de Memòria Històrica” i ha anunciat, com també ha explicitat l’equip de govern del Consell i la vicepresidenta Busquets, “seguirem batallant per tombar sa Feixina”.

Suport al sector pesquer

Entre d’altres qüestions, el ple d’aquest dijous al Consell també ha aprovat una moció a favor de les víctimes de l’ocupació i els crims de guerra israelians contra el poble palestí i un altre text a favor del sector pesquer. Pel que fa a aquest darrer tema, el conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora, ha alertat com “el sector pesquer està perdent múscul a un ritme important, afectant directament a l’ocupació” i ha sol·licitat que s’aprovàs la creació d’un grup d’acció local de pesca, que permet “tenir accés a les ajudes dels fons de la Unió Europea”.