Busquets: “Hem donat de baixa 574 habitatges que sumen un total de 3.620 places que ja no aniran a borsa sinó que desapareixen”

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, ha comparegut al Parlament i ha concretat en xifres el decreixement que permet la nova Llei de lloguer turístic


Bel Busquets, vicepresidenta i Consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, ha explicat com des del primer moment de la legislatura el Govern balear una nova definició del model, basat primer en un progrés econòmic fonamentat en el diàleg i en la concertació socials, que genera prosperitat compartida i garanteix els drets socials i econòmics de tota la ciutadania. I en segon lloc, una economia més diversificada i més competitiva.

“Aquest Govern té un projecte de país de futur, i l’està fent realitat: les Illes Balears, com a Illes Sostenibles”, ha assenyalat Busquets, qui ha defensat que “davant d’un model excessivament dependent del turisme de masses, que produïa desigualtat i precarietat i que impactava negativament en el medi ambient, aquest Govern està fent feina per un model que genera prosperitat compartida”.

Busquets també ha destacat que “hem estat el primer govern d’aquesta terra que no ha invertit ni un euro en promocionar les illes durant l’estiu. I hem demostrat que l’estratègia ’Better in winter’ funciona: allargam temporada, generam prosperitat compartida, cream llocs de feina més estables i avançam cap a un model més equilibrat i sostenible. Les xifres del darrer trimestre de l’any passat d’arribada de turistes i també de despesa són positives”.

La vicepresidenta ha aprofitat per a presentar avui xifres que demostren que la ruta marcada ens permet ja recollir fruits. “Amb sis mesos de vigència de la Llei ja podem dir que hem donat de baixa 574 habitatges que sumen un total de 3.620 places que ja no aniran a borsa sinó que desapareixen”. I és que va entrar a més en vigor l’estiu de 2017 una moratòria d’habitatges turístics que impedeix la incorporació de nous allotjaments fins a la zonificació dels Consells i de l’Ajuntament de Palma. També s’han acabat amb les excepcions que permetien seguir augmentant l’oferta d’allotjament hoteler. Som un territori limitat i, per tant, no podem créixer il·limitadament. “Hem establert un sostre de places turístiques que baixa naturalment i que ens situa en el decreixement i la sostenibilitat”, assegura.